查看完整版本: [-- 2020年医学博士英语统一考试新大纲样卷词汇题 --]

全国医学博士外语网 -> 词汇 -> 2020年医学博士英语统一考试新大纲样卷词汇题 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

freekaoboz 2020-02-03 20:01

2020年医学博士英语统一考试新大纲样卷词汇题

2020 医学博士英语统考样卷词汇题

Part II  Vocabulary


Section A
Directions: In this section there are ten incomplete sentences, each of which has a blank. Four words or phrases, marked A, B, C and D, are given beneath each sentence. Choose the word or phrase that best completes the sentence, and then mark the letter of your choice on the ANSWER SHEET.


31. It is believed that the Black Death, rampant in the Medieval Europe _______, killed 1/3 of its population.
A. at large 
B. at random 
C. on end 
D. on average 


32. HIV and AIDS may threaten the fundamental values of society, and any attempt to deal with them presents a _______ challenge.
A. formidable 
B. feasible 
C. favorable 
D. fantastic 


33. Nature never ceases to surprise us. Molecules with ______ structures and properties turn up in the laboratory all the time.
A. bioactive 
B. miniature 
C. bizarre 
D. invisible 


34. ________ is a branch of medical sciences focusing on the cause of a disease.
A. Neurology 
B. Physiology 
C. Pathology 
D. Etiology 


35. The WHO remains the only organization ________ to health for all, regardless of wealth.
A. subjected 
B. submitted 
C. committed 
D. confined 


36. In the United States alone, cancer ________ a thousand lives a day.
A. declares 
B. claims 
C. expires 
D. exclaims 


37. There are many dangers ________ in the operation of the highly technical services that a hospital provides. 
A. inherent 
B. indefinite 
C. indispensable 
D. independent 


38. The brain centers that process numbers seem to be different for exact and ________ calculations.
A. adequate 
B. apparent 
C. approximate 
D. objective 


39. Treatment of persons with viral infection is supportive and utilizes the patient's own inner body defenses to ________ recovery.
A. execute 
B. expel 
C. endure 
D. enhance 


40. I could just see a car in the distance, but I couldn't _______ what color it was.
A. make out 
B. make off 
C. make for 
D. make up 


Section B 
Directions: In this section there are ten sentences, each of which has a word/phrase underlined. There are four words or phrases marked A, B, C and D beneath each sentence. Choose the one that would best keep the meaning of the original sentence if it were substituted for the underlined part, and then mark the letter of your choice on the ANSWER SHEET.


41. Up to 30 percent of all deaths from coronary heart disease can be attributedto cigarette smoking.
A. admitted 
B. exposed 
C. entitled 
D. ascribed 


42. Life in technologically advanced societies has additional perils.
A. advantages 
B. prospects 
C. hazards 
D. adventures


43. Obesity is a condition perpetuated by a diversityof factors.
A. Category 
B. directory 
C. majority 
D. variety


44. Abandon fat diets and heedyour body's hunger cues. 
A. go in for 
B. put up with 
C. pay attention to 
D. get rid of


45. Health is an economic and political asset
A. wealth 
B. essence 
C. circumstance 
D. issue


46. This growth in the morbidityof diabetes is due, in part, to an increase in obesity.
A. repetition 
B. co-therapy 
C. incidence 
D. mortality


47. Experts cautionthat no matter which method patients choose, they may need to wear eye glasses again one day—at least for reading.
A. declare  
B. conclude 
C. warn 
D. claim


48. These techniques were appliedover the centuries.
A. employed 
B. explored 
C. allocated 
D. innovated 


49. Babies need to be held and soothedwhen they are disturbed or hurt.
A. smoothed 
B. calmed 
C.touched 
D. cared 


50. High blood glucoseis a typical symptom of both type l diabetes and of type 2 diabetes.
A. Hyperglycemia 
B. Hypoglycemia 
C. Hyperplasia 
D. Hypoplasia 


答 案:

Section A

31. A    32. A    33. C     34. D    35. C

36. B    37. A.   38. C    39. D    40. A



Section B
41. D    42. C    43. D    44. C    45. A

46. C    47. C    48. A    49. B    50. A


查看完整版本: [-- 2020年医学博士英语统一考试新大纲样卷词汇题 --] [-- top --]


Powered by PHPWind v7.5 SP3 Code ©2003-2010 PHPWind
Time 0.031315 second(s),query:1 Gzip enabled

You can contact us